ללא כותרת.........

 

אני שמח להיות כאן אתכם אחים יקרים. אחרי למעלה משנתיים כמעט , אני יכול להגיד בפה מלא כי אני מתחיל להרגיש כבונה חופשי. ההרצאה הפעם תנסה להתמודד דרך עיני במהותו של אח בלשכה, אח בבנייה החופשית. אני מנסה להביא תובנות אישיות אותן הייתי מבקש להאיר ולשתף אותכם אחים יקרים בהרצאה קצרה זו.

 

אנשים מבחוץ היו יכולים לתאר את הבניה החופשית ככת מוזרה, אחרים כדת, כארגון סודי השולט בעולם? אחדים היו מתארים אותה כשיטה פילוסופית, או מועדון חברתי של אנשים האוהבים לשחק במשחקי תפקידים או שלטון. הייתי מבקש לתאר את הבנייה החופשית דרך עיני ...... כדרך של התנסות חוויה וקבלה.

 

סוד קסמה של הבניה החופשית טמון לעניות דעתי ביכולת של כל אחד ואחד למצוא בה את נתיבות נפשו.להתחבר למסורות לריטואל ולתובנות האוניברסאליות ויחד עם זאת להיות מסוגלים להשפיע ולתרום כל אחד מיכולותיו ומאישיותו. ערכים נתפסים בדרך כלל כעקרונות מוסר. גישה זו היוותה את אחד מהקווים המנחים של הפילוסוף הגרמני עמנואל קאנט כבר במאה ה- 18. הבונה החופשי הקלאסי על פי הבנתי תמיד אמור להגיד ולשאול בלשכה ומחוצה לה את המשפט הבא : "האם יש משהו שאולי אני יכול לעזור בו ?"

 

מהו מדד ההצלחה שלנו? מהי פירמידת ההצלחה של בונה חופשי שואל אני בהזדמנות זו אותכם אחים יקרים? האם פירמידת האומנויות של אפלטון שבבסיסה אומנות האדריכלות והבניה מעליה בסיס הפיסול , שמעליו הציור ומעליו אומנות התיאטרון והספרות והשיא על פי אפלטון הוא המוסיקה. או פירמידת התכלית של אריסטו המדברת על עליונותו של האדם על פני הדומם והצומח, או פירמידת הצרכים של מאסלו שבחלקה העליון בשיא היא מבטאת את הצורך..... בהגשמה עצמית ונתינה.

 

שאלה שכל אחד כאדם וכאח בלשכה מחויב לשאול את עצמו למה הוא מתחבר? מבחינתי האישית התשובה היא ברורה:  "הגשמה עצמית ונתינה" .

 

החברות בבניה החופשית נמדדת לא על פי פאר היכליה? הבניה החופשית בונה את היכליה המפוארים ביותר בתוך ליבותיהם של בני האדם, של חבריה. כך אמרו חכמים ממני. כאחים השותפים לרעיון ולדרך נוכל כולנו כחברי בלשכת ראובן מס' 1 למצוא דרך לתרום ולתת מעצמנו הרבה יותר ללשכה שהיא בית חם ואמיתי עבור האחים, בהיכל שראה ימים יפים יותר, על כך כולנו מסכימים.

אני מסתכל סביבי רואה אחים, אנשים שעד לפני שנתיים לא הכרתי ולו אחד מתוכם? היום אני חש יותר ויותר כי ניתנה לי הזכות להכירם ולהוקיר אותם כל אחד כאינדיבידואל בעל השפעה כזאת או אחרת על פעילות הלשכה, ועלי באופן אישי.

 

אני מבקש בהמשכה של הרצאה זו לשתף אותכם בכמה נקודות מרכזיות המשמשות לי, אחים יקרים, כאבני יסוד וכמצפן ערכי המאירים את דרכי בחיים ובחיי המסוניים. אני משוכנע שרבים מכם מכירים מוקירים ונוהגים על פיהם. עקרונות אלא מבחינתי הם כללי ברזל אותם מקפיד אני ליישם ביום יום.

 

בונה חופשי" תמיד מבקש להבין תחילה"

 

הקשבה היא השקעה בסיסית מאד חשובה ומשמעותית בבנק הרגשות של כל אחד מאיתנו. בלשכה בהיכל ומחוצה להם. אנו לא מתאמצים מספיק להבין מה באמת חושב הצד השני. אנו חייבים להקשיב בדריכות, ללמוד להשתמש בהקשבה החודרת אל עבר מסגרות ההתייחסות של האחר. חובה עלינו כבני אנוש ואחת כמה וכמה כבונים חופשיים לנסות, להסתכל ולהבין מה מניע את הצד השני, עלינו להבין מה הוא מרגיש באמת.... בכדי להיות מסוגלים להבינו.

 

בונה חופשי "תמיד מבקש להיות פרו אקטיבי ויוזם"

 

אחריות לחיינו. להתנהגות שלנו שהיא פועל יוצא של ההחלטות שלנו, ולא של התנאים שבהם אנו נתונים. כבני אנוש וכבונים חופשיים יש לנו היכולת להכפיף רגשות לערכים. היכולת היוזמה והאחריות לגרום לדברים להתרחש. אנו מחויבים ליזום. מחויבים להוביל, לנוע, לקחת אחריות ולקבוע דרך. השימוש שבונה חופשי משתמש בשפה מתחיל במילים הבאות: "אנו בוחרים לעשות", " אנו מעדיפים", "אנו עושים". אני מתפלל שאצליח כאדם וכבונה חופשי להיות מסוג האנשים שרואים בכל קושי וטרגדיה הזדמנות גדולה לעשייה ולהתפתחות. להיות מהסוג של כאלה הרואים אור במקומות שאחרים רואים חושך, כך אחים יקרים אני מבקש בונה חופשי מסור ונאמן בלשכת ראובן.

 

בונה חופשי "תמיד משתדל לצפות את הסוף מראש בכל תחום"

 

כמו כל אדריכל עליון המבקש להיות גאה ביצירתו עלינו לגלות הבנה בהירה של יעדי החיים מהתחלה. לדעת לאן אנו הולכים כדי שנבין טוב יותר היכן אנו נמצאים .... וכדי שהצעדים שאנו ננקוט יהיו תמיד בכיוון הנכון. הידיעה הברורה מה באמת חשוב לי- לנו משנה את חיינו תכלית שינוי. רק באם נראה לנגד ענינו מהתחלה את הסוף – נהייה בונים ואנשים אפקטיביים באמת. מתכננים מיומנים נוקטים בשיטה של - "צפה את הסוף מראש" שיטה המבוססת על העיקרון שהכול נברא "פעמיים" – כל דבר הוא פרי יצירה מנטאלית - בדמיון, בתת מודע, פעם הראשונה והיצירה והמימוש הפיסי בפעם השנייה במציאות.                      

 

בונה חופשי "תמיד משתדל לקבוע סדרי העדיפויות "

 

תכנון קפדני, לימוד הצרכים וקביעת סדרי עדיפויות נכון מאפיינים האנשים / בונים החופשיים ולשכות מפוארות ואפקטיביים במיוחד. לעסוק בחשוב ובלא דחוף היא מיומנות גבוהת תגמול ברמה האישית וברמת הלשכה. אנו חייבים ללמוד לנהל את עצמנו. ללמוד לעסוק בעיקר ולא בטפל. כאנשים וכבונים חופשיים אנו פועלים על פי העקרונות המונחים על ידי המצפון. המצפון הערכים והסמלים שלנו כבונים חופשיים הם אלה המגדירים את הערכים והמטרות שלנו לטווח הארוך הם עוזרים לנו לאזן את חיינו .

 

בונה חופשי "תמיד משתדל חפש דרך לסינרגיה"

 

להיות חלק מקבוצה,מארגון מלשכה פירושו בפשטות – שהשלם גדול יותר מסכום חלקיו: היכולת שלנו כבונים חופשיים לעבוד יחד על מטרות משותפות, על מערכת ערכים וסמלים מביאים אותנו לתוצאה הרבה יותר גדולה מסך הפעילות של כל אחד ואחד בנפרד. לשכה טובה מצליחה ליצור אווירה בה אנשים נפתחים ללא חשש. חלופות, ורעיונות יצירתיים נזרקו לחלל, נבדקים, משופרים ומבוצעים. רבים מהאחים ומבעלי התפקידים אמורים ומחויבים לגלות ולהפגין כנות, אמפתיה והקשבה הגורמת ללשכה כל לשכה לעבוד בסינרגיה יצירתית שבה משתתפים כולם. תמיד יש למה לשאוף ולהשתפר, גם כאן כמו שאומרים : " השמים הם הגבול"......................גם בלשכת ראובן כך אומרים הוותיקים

 

בונה חופשי "תמיד משתדל לשפר את יכולותיו האישיות"

 

אנו מחויבים כבני אנוש וכבונים חופשים לדאוג למילוי "מצברים" מתמשך ורציף במימד הפיסי, בחברתי והרגשי ובמימדים של הרוח והנפש ובאלה העוסקים ביכולות למידה והתחדשות אישית מקצועית ואפילו מסונית .כי הם אמורים לשמר את יכולתנו להמשיך ולהתקדם אל עבר סינרגיה ופסגות חדשות .הרצון לשרת, הרצון לעזור יחד עם יכולת גדולה ורחבה של אהבת הזולת הן תכונות יסוד הזקוקות תמיד לשיפור והרחבה מתמדת מאלה המבקשים בצנעה להשאיר חותם בבניה החופשית ובלשכה ובחיים האישיים בפרט.

 

 

 

 

לסיכום "הבניה החופשית" לאורך ההיסטוריה חינכה לקוד התנהגות נעלה יותר. בדומה ליצירה של האדריכל אנו כבונים חופשיים נעזרים בכלים שהיו בידי הבונים החופשיים הקדמונים. האמה בת 24 האצבעות, המדזווית, המקבת והאזמל. כלים חשובים אלה על פי עניות דעתי לא יספיקו לבד לתת לנו ליצור ולבנות לאורך זמן, ללא השקעה התמדה חריצות ועבודה קשה ובחינה מתמדת של תובנות ערכים ומוסר כפי שניסיתי להציג בהרצאה קצרה זו .

 

המחויבות הבסיסית שלנו, של כל בונה חופשי היא לגלות המשכיות לתהליך ומסורת עתיקת יומין בה העשייה אינה פעולה או הברקה חד פעמית. ההצלחה האולטימטיבית של בונה חופשי היא ביכולת ליצור מעורבות מחוננת בין הלב למוח. הכוונה - לתחוש㪑ת ולמחשבות - אשר נפגשים זה עם זה בהיכל ומחוצה לו, שתי הכנפיים נפגשות ומאפשרות לבונה החופשי ... להגביה עוף ולתרום את חלקו הקטן לקהילה למשפחה ולחברים.

 

 

העבודה שלנו כבונים חופשיים ואחים בלשכת ראובן היא הרבה מעבר למפגש החודשי. יש לנו אחריות לתפקד כבונים חופשיים ....24x7...365 ימים בשנה....מחוץ ללשכה.... ובתוכה. בונים חופשיים אמיתיים מוצאים תקווה ודרך לעשייה ותרומה מתמדת במקום שאחרים מחוץ ללשכה והמסדר..... מוצאים רק ייאוש שיתוק וקיטורים מתמשכים. כבונים חופשיים יש לנו הידע והיכולת להגיד למה כן למה עכשיו למה כדאי.

 

חברים ואחים יקרים .... העולם מלא בכאלה היודעים רק לנקוט בגישה שלילית האומרת ומשכנעת את כולם עד כמה חשוב להשתמש במושג  לא.. לא כדאי ... לא עכשיו. לא לעשות... לא לשנות ולנסות ! בואו ניתן יד כולנו יחד לתרום תרומה צנועה להפיכתו של העולם הקטן סביבנו לעולם טוב יותר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תודה לכולם .

תודה על כך שקיבלתם אותי בזרועות פתוחות ותודה על כך שאני נהנה להיות בחברתכם.

משה גרימברג